Lieve Lezer,
Vandaag nemen we de Lavendel thee onder de loep:
Lavendel, mijn meest favoriete thee om mee in slaap te vallen, wat geeft deze thee toch een heerlijke rust. Behalve deze rust is Lavendel de natuurlijke antidepressiva ,zo helpt lavendelthee mensen met een burnout, stress, spanningen slapenloosheid rustiger te worden in het hoofd. Zodat deze mensen beter kunnen slapen en daardoor beter kunnen functioneren. Zodat jouw geest weer in balans is. Tevens werkt de Lavendelthee ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend, voorkomt maagkrampen misselijkheid, spijsverteringsstoornissen, reumatiek, griep, en verkoudheid.

De Lavendelthee, zet je zo;

Schenk kokend water over 1-2 theelepels voor een beker of 1 eetlepel voor een pot. lavendelbloemen. Laat het (afgedekt) een aantal minuten trekken, volg je eigen smaak trekken. Geniet van je rustgevende kop thee, eventueel met een beetje honing!

Leuke weetjes;
Naamgeving lavendel
In het Latijn heet deze plant Lavandula Vera. Lavendula komt van het Latijnse woord lavendulus wat betekent: ´wat gewassen moet worden´. De antieke Romeinen en andere volken uit de oudheid zoals de Carthagers gebruikten lavendel als zeep en deden het in baden om de lekkere geur in combinatie met de geneeskracht. Vera betekent: ´echt´. In het Nederlands wordt deze plant met enkele variaties in naam aangeduid zoals: gewone lavendel, tuinlavendel, Provençaalse lavendel, wilde berglavendel en kleinbladige lavendel.

Lavendel in de oudheid
In het antieke Egypte werd lavendel gebruikt om parfums mee te maken. Cleopatra zou Julius Caesar ermee verleid hebben. In het graf van Toetanchamon stonden vazen met lavendelzalf. De Romeinen deden lavendel door baden. Ze verspreidden lavendel door heel Europa; het werd vanaf de Romeinse tijd een kruid dat in kloostertuinen werd aangetroffen. Dioscorides, pionier der geneeskunde en kruidenwetenschap, gebruikte het tegen pijn in de borst. Dioscorides was legerarts en had altijd lavendel mee omdat de soldaten hun wonden hiermee ontsmetten.

 Wil jij ook weten wat Lavendel voor jouw gezondheid kan betekenen? Bestel dan hier jouw thee!

De waardering van www.theevanisa.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 22 reviews.
Open chat
1
Waar kunnen wij je bij helpen?
Hallo,
Kunnen wij je ergens bij helpen?

Tussen 22:00 en 9:00 nemen wij rust