Lieve Lezer,

Vandaag gaan we het hebben over kaneel en de kaneelstukjes thee en waarom het zo gezond is en jouw helpt bij het afvallen.

Vanaf afgelopen januari drink ik elke dag een paar bekers kaneel thee waarom omdat kaneel thee helpt bij het afvallen. En aangezien ik toch wat overtollige kilo’s kwijt wil, dacht ik baat het net dan schaad het niet.
Maar nu willen wij toch weten hoe het komt dat je afvalt door kaneel? Mijn zoektocht is begonnen tijdens het proberen van kaneelstukjesthee.

Allereerst wordt Kaneel al eeuwen lang gebruikt in de Chinese geneeskunst, en bevat 1 theelepeltje kaneel 15 kcal. Het bevat vitamines A, C, B2 , B6 mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer. Kaneelstukjesthee heeft een ontstekingsremmende werking helpt dus goed tegen het binnen dringen van allelei infecties. In het geval van chronische ontstekingen zoals bijvoorbeeld, aan je darmen, keelontsteking of verkoudheden geeft kaneelstukjesthee jou de verlichting die je nodig hebt.

Door de Chinese geneeskunde helpt kaneel hart en vaatziekte te voorkomen. Hoe dan kan je je afvragen? Cholesterol heb je nodig als bouwstof , De verhouding tussen jouw verschillende cholesterol dus de LDL, HDL en Triglyceride in balans blijft.
Ook kan kaneel hersenziektes zoals Alzheimer en Parkinson voorkomen, hierbij zijn ze nog druk met onderzoeken. Er wordt gezegd dat Alzheimer ontstaat door onder meer een ophoping van eiwit in de hersencellen. Maar om dit te bewijzen is nog meer onderzoek nodig dan dat er nu al is.
Dan helpt Kaneel bij het hebben van een slechte adem. Hier voor sluiten we natuurlijk gebitsproblemen en andere ziektes uit. Maar probeer kaneel eens op te lossen in een glas water met een schep honing en gorgel 2x per dag mee. Na een aantal dagen ga het verschil merken. Na het eten van knoflook helpt dit natuurlijk niet, dan kan je beter op kardemon of peterselie kauwen.En dan kom ik er ook nog achter dat kaneel ook nog kan helpen bij het afremmen van schimmel infecties en bij bijvoorbeeld bepaalde bacteriën zoals de bekende E-coli. Het drinken van kaneelstukjesthee kan hier dus bij helpen.

Kaneel helpt bij het afvallen en het reguleren van je bloedsuikerspiegel, doordat kaneel er voor zorgt dan de opname van je koolhydraten langzamer door je lichaam worden geabsorbeerd. Vertoont je bloedsuikerspiegel minder pieken wat beter is voor je gezondheid, hierdoor hoeft je alvleesklier iets minder hard te werken. Doordat kaneelstukjesthee verzadigt dus je honger gevoel en je neiging tot snoepen verminderd, door zijn licht zoetige geurige smaak.
En dan nu de klapper, kaneelthee zorgt er dus voor dat het zogenaamde troost eten wegvalt bij het drinken van kaneelstukjesthee. En zo werkt bij het bij het afvallen. Al is dit nog niet bewezen de onderzoeken lopen namelijk nog.
Als ik voor mezelf mag spreken dan merk ik wel degelijk het verschil. Mijn zin in snoep, chocolade en lekkere dingentjes is totaal weg.

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaatst, het overmatig gebruik van kaneel kan door zijn stof, coumarine leverschade veroorzaken. Het beste is om de biologische kaneelstukjes te gebruiken uit de Thee van Isa shop. Deze is kwalitatief beter om tot je te nemen https://www.theevanisa.nl/product/kaneelstukjes50gram/.

Tip; als je deze kaneelthee zet heb je niet meer nodig dan 1 theelepeltje per grote theepot.

Lees voor meer informatie eens https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaneel

Liefs Isa

De waardering van www.theevanisa.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 15 reviews.
Open chat
1
Waar kunnen wij je bij helpen?
Hallo,
Kunnen wij je ergens bij helpen?

Tussen 22:00 en 9:00 nemen wij rust